Elektronická aukcia na nákup trolejbusov bola bez problémov

10.06.2013 Bratislava

Bratislava 10. júna (TASR) - Dopravný podnik Bratislava (DPB) uskutočnil dnes elektronickú aukciu na nákup 80 trolejbusov. Víťaz verejného obstarávania dodá prvé trolejbusy do desiatich mesiacov od podpísania zmluvy s DPB.

Ako TASR informovala vedúca marketingu a komunikácie DPB Zuzana Vachová, elektronická aukcia, ktorá sa uskutočnila dnes o 10.00 h, prebehla bez problémov. "DPB bude teda informovať uchádzačov o výsledku vyhodnotenia ponúk," uviedla Vachová s tým, že po oznámení výsledku majú neúspešní uchádzači lehotu desiatich dní, v ktorých môžu uplatniť námietku.

"Pokiaľ DPB v stanovenej lehote žiadnu námietku nedostane, bude môcť vyhlásiť víťaza verejného obstarávania a podpísať s ním zmluvu v lehote viazanosti ponúk," dodala Vachová. "Prvá dodávka trolejbusov by na základe zmluvy mala prísť do desiatich mesiacov od zadania čiastkovej objednávky," uviedla Vachová.

Nové trolejbusy obstaráva DPB v rámci zopakovanej, druhej verejnej súťaže. V porovnaní s prvou zmenil kritériá na vyhodnotenie ponúk a upravil bodové hodnotenie. Uchádzači predkladali ponuky v tendri do 27. mája.
 

Vyberte región